Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant με χρήση ζεόλιθου

Πώς λειτουργούν οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant; 
Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco εκμεταλλεύονται τη νέα τεχνολογία αφύγρανσης, χωρίς τη χρήση μοτέρ – συμπιεστή όπως οι αφυγραντήρες που ξέραμε έως σήμερα. Η βάση λειτουργίας τους είναι η χρήση του αφυγραντικού υλικού desiccant, το ζεόλιθο (zeolite), το οποίο έχει την ιδιότητα να παρακρατά τα σωματίδια υγρασίας από τον αέρα, τα μετατρέπει σε νερό το οποίο αποθηκεύεται στον κάδο του αφυγραντήρα ή με σωληνάκι στην αποχέτευση.

Οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant αποδίδουν 100% σε χαμηλές θερμοκρασίες
Το μεγάλο πλεονέκτημα, συγκριτικά με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, είναι ότι οι αφυγραντήρες Meaco νέας τεχνολογίας desiccant λειτουργούν αποδοτικά στις πιο αντίξοες θερμοκρασίες 1-37°C! Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόδοση ενός αφυγραντήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου όπου χρησιμοποιείται. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Είναι γνωστό ότι επτά στις δέκα μόνιμες κατοικίες δε θερμαίνονται επαρκώς ή θερμαίνονται επιλεκτικά κάποιοι χώροι. Στην περίπτωση λοιπόν που η θερμοκρασία χώρου είναι κάτω των 20°C, οι αφυγραντήρες Meaco τεχνολογίας desiccant είναι οι μόνοι που μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να μειώνεται η αποδοτικότητά τους. Πόσο μάλλον οι εξοχικές κατοικίες, για πολύ καιρό κλειστές, χωρίς εξαερισμό και θέρμανση.

Στις μέρες μας που η θέρμανση των σπιτιών είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη, τα επίπεδα υγρασίας αυξάνουν υπερβολικά, προκαλώντας προβλήματα υγείας, έντονα φαινόμενα υγρασίας στους τοίχους (μούχλα, μαύρα στίγματα, κ.α.) και τα παράθυρα. Σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν αφύγρανση, με χαμηλό κόστος λειτουργίας. Αποδίδουν 100% από 1°C! Ο αφυγραντήρας desiccant Meaco DD8L και Meaco DD8L Junior εγγυώνται αφύγρανση 8-10 λίτρα την ημέρα ανεξαιρέτως της θερμοκρασίας δωματίου. Αντιθέτως, οι κοινοί αφυγραντήρες με μοτέρ, σε θερμοκρασίες κάτω των 18°C κάνουν την περισσότερη ώρα απόψυξη (αφαιρείται ο πάγος στην επιφάνεια του μοτέρ προκειμένου να μη σπάσει) παρά αφύγρανση!
Ο αφυγραντήρας desiccant φυσάει θερμό αέρα
Ταυτόχρονα οι αφυγραντήρες desiccant Meaco διαθέτουν στο εσωτερικό θερμική αντίσταση, η οποία θερμαίνει τον ξηρό αέρα πριν τον διοχετεύσουν στο χώρο. Σε αντίθεση με τους αφυγραντήρες με μοτέρ, οι αφυγραντήρες desiccant Meaco δεν παγώνουν τον αέρα δωματίου, αλλά αντιθέτως ανεβάζουν τη θερμοκρασία χώρου κατά 1-2°C, συμβάλλοντας στη θέρμανσή του. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση αφυγραντήρα μειώνει το κόστος θέρμανσης κατά 20% περίπου!
Οι αφυγραντήρες desiccant λειτουργούν αθόρυβα
Ακριβώς επειδή οι αφυγραντήρες desiccant Meaco DD8L και DD8L Junior δεν έχουν μοτέρ, είναι αθόρυβοι στη λειτουργία τους. Οι κάτοχοι αφυγραντήρων με μοτέρ αμέσως εντυπωσιάζονται από τα χαμηλά επίπεδα θορύβου των DD8L και DD8L Junior και αυτή είναι η έκπληξή τους όταν τους δουν σε λειτουργία.
Οι αφυγραντήρες desiccant έχουν χαμηλή κατανάλωση
Οι αφυγραντήρες desiccant Meaco έχουν χαμηλή κατανάλωση (30W όταν ο ανεμιστήρας κάνει διάγνωση της σχετικής υγρασίας δωματίου, 330W όταν ο αφυγραντήρας λειτουργεί κάνοντας αφύγρανση). Διαθέτουν ενσωματωμένο υγροστάτη χώρου, έτσι με το που η σχετική υγρασία χώρου επιτευχθεί ο αφυγραντήρας τίθεται εκτός λειτουργίας και δεν καταναλώνει καθόλου ρεύμα, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο). Ο ανεμιστήρας του αφυγραντήρα desiccant Meaco DD8L & Meaco DD8L Junior μπαίνει σε λειτουργία ύπνου, και μετά από 30 λεπτά περίπου θα ξανά λειτουργήσει πέρνωντας δείγματα από τον αέρα του χώρου και εάν η σχετική υγρασία δεν έχει αυξηθεί τότε μπαίνει και πάλι σε κατάσταση ύπνου. Σε ένα καλά μονωμένο σπίτι ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει για μόλις 10 λεπτά την ώρα αντί για 60!

Να υπογραμμίσουμε ότι στην προαναφερθήσα κατανάλωση περιλαμβάνεται η θερμική αντίσταση που διαθέτουν οι αφυγραντήρες desiccant Meaco, που αυξάνει τη θερμοκρασία χώρου περίπου 1-2°C. Ο ξηρός αέρας που φυσάει ο αφυγραντήρας desiccant Meaco είναι περίπου 10°C πιο ζεστός από την υπάρχουσα θερμοκρασία χώρου!
Οι αφυγραντήρες μειώνουν το κόστος θέρμανσης κατά 15-20%

Όταν ένα δωμάτιο ή ένα σπίτι έχει αυξημένα επίπεδα σχετικής υγρασίας, αυτό που συμβαίνει είναι ότι στον στον αέρα υπάρχουν εκατομμύρια μόρια νερού, τα οποία τα βλέπουμε μόνο όταν αυτά συμπυκνωθούν σε παράθυρα, τοίχους και καθρέφτες. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα δούμε, αλλά είναι εκεί και σίγουρα τα αισθανόμαστε. Για να μπορέσετε να νιώσετε ζεστά, τότε όλα αυτά τα μόρια του νερού θα πρέπει να τα θερμαίνετε. Με άλλα λόγια η θέρμανση ενός χώρου με υψηλή υγρασία προϋποθέτει πρώτα απ’όλα την αφαίρεση των μορίων νερού στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι αφενός απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να θερμάνει το σπίτι, και κατ’ επέκταση πολύ μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης! Βάσει μετρήσεων και μελετών, η χρήση ενός αφυγραντήρα μπορούμε να μειώσουμε το κόστος θέρμανσης έως και 15-20%.

διαβάστε περισσότερα...










Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.