Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ελληνικός Φυσικός Ζεόλιθος. Τόνωση της οικονομίας και προστασία του περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο και το μέλος του Δ.Σ. αυτού κ. Αθανάσιο Λιούτα, είχαν οι κ.κ. Απόστολος Κολίτσας και Μιχάλης Γεωργούλας, αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας και πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων αντίστοιχα....

Οι κ.κ. Κολίτσας και Γεωργούλας ανέπτυξαν στους επικεφαλής του Επιμελητηρίου τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν, τόσο για την επιχειρηματική δράση, όσο και για τη προστασία του περιβάλλοντος, από τη χρήση του ελληνικού φυσικού ζεόλιθου.

Επίσης συμφωνήσανε ότι η διάθεσή του στο καταναλωτικό κοινό πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επιτευχθούνε τα επιθυμητά αποτελέσματα για κάθε χρήση και χωρίς κίνδυνο για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Ο ελληνικός φυσικός ζεόλιθος εξασφαλίζει τη ποιότητα του πόσιμου νερού, χρησιμοποιείται στον καθαρισμό διαφόρων τύπων λυμάτων (αστικά, βιομηχανικά, γεωργικά, ραδιενεργά απόβλητα), βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών, ρυθμίζει το pH του νερού προς το ουδέτερο, δεσμεύει και απομακρύνει βαρέα μετάλλα και ραδιενεργά νουκλεοτίδια από το έδαφος κ.α..

Όλα αυτά θα αναπτυχθούν λεπτομερώς στις 6 μ.μ. της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, εκεί όπου ο Στρατηγικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λυγερός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ημερίδας, που διοργανώνει το ΓΕΩΤΕΕ Κ.Ε. και ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων με θέμα «Το μέλλον μας είναι ο ζεόλιθος. Χρήσεις: Γεωργία-Κτηνοτροφία-Άνθρωπος».

http://www.trikalaola.gr/

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελληνικός Ζεόλιθος
Copyright © 2013 - 2019.